Economic in viziunea noastra inseamna cel mai bun raport calitate-pret.

Cum sa explici mai corect ce este economic?! Pentru multi romani economic este ceea ce vedeti in poza de la fereastra biroului nostru:

Case economice

Varianta 1 – fundatie de 50cm adancime cu o plasa de sarma de 6mm in mijloc, fara placa. Dupa doua zile de la turnare a inceput zidirea cu BCA si dupa alte 3 zile a inceput constructia acoperisului cu rigle de 8x8cm peste care s-a pus direct onduline. Baniuesc ca placa se va turna in interior sau va ramane pamant. Ca tavanul va fi o placa de rigips de 9mm prinsa pe grinzile strambe din 80 in 80 cm.  Se va tencui si se va face foc in soba pe langa care o sa stea seara cateva suflete infometate si infrigurate care se vor baga curand sub o plapuma groasa si se vor acoperi pe cap pana dimineata cand se vor trezi in frig, o sa se imbrace repede cu haine de la secondhand si o sa mearga undeva unde e cald sa posteze pe facebook poze cu minunata lor viata.

Varianta 2 – casa din dreapta era, la venirea noastra aici (mai mult de 10 ani), o fundatie. Acum 5 ani s-au ridicat peretii parterului. Acum 2 ani s-a ridicat etajul.  Omul trimite din strainatate cate putini bani din ce ramane dupa multa munca, o plata mizera si cheltuieli mari ce nu vor da sanse casei sa fie terminata nicodata. Acelesi Facebook cu poze mai frumoase din strainatate unde proprietarul nu este imbracat de la secondhand.

Varianta 3 – casa din fundal . Extindere si etajare peste casa veche (cu fundatie slaba, neconsolidata). Construita  in ultimii 3 ani, din bani de intreprinzator local de succes. Nu are rost sa mai vorbim despre Facebook. Oricum este clar ca va deveni in timp la fel ca cea din varianta 4.

Varianta 4 – casa mare, verde si frumoasa, tipic romaneasca.  O multime ce camere neterminate la interior si una, maxim doua camere la parter pe post de camere de sarbatori la care mirosul de igrasie este predominant, sau mai degraba mobila sculptata, si covorele groase ce s-au mucegait pentru ca nu se face foc decat de sarbatorile religioase. In spate o bucatarie de vara in care traiesc proprietarii pe mai multe canapele extensibile, in miros placut de mancare de la tara.

Intrebarea era cum sa definim conceptul de economic pentru o casa daca de la fereastra biroului nostru vedeti  toate aceste variante de case noi (nu le mai amintim pe cele vechi ce se vad in imagini) cu care trebuie sa concuram la pret platind TVA si alte taxe si respectand o legislatie la fel de restrictiva ca in UE, ceea ce nu e valabil si penrtu vecinii nostrii.
Unic Rotarex® a reusit sa reduca costurile prin noutatea tehnologica ce o aduce structura metalica usoara produsa de noi. Precizia cu care proiectam si fabricam structura, da fiecaruia o sansa de a avea o casa mai ieftina si mai buna. Tehnologiile puse la dispozitie de noi propun o casa aliniata la cerintele UE la cel mai mic pret de pe piata.