PROIECTUL TEHNIC DE REZISTENTA

Proiectul tehnic de rezistentaUnic Rotarex® produce structuri de rezistenta cu marcaj CE, pana in clasa de consecinta EXC3, in baza unui proiect tehnic de rezistenta.

Proiectele tehnice de rezistenta se intocmesc de ingineri de specialitate, capabili sa conceapa si sa calculeze rezistenta stataica a unei structuri in conformitate cu normativele legale in vigoare.

Inginerul deseneaza pe baza proiectului de arhitectura planul de rezistenta a constructiei, detalii de excutie sau fixare si face calculul static prin care arata cat de rezistenta este acea structura.  Inginerii intocmesc proiectul tehnic dr rezistenta respectand normativele in vigoare la data si locul constructiei, tinand cont de incarcarile specifice ale locului in care se construieste, dar si de incarcarile cerute de beneficiar pentru constructia dorita.

Inginerul trebuie sa incerce sa obtina conditiile de rezistenta, folosind cat mai putin material, pentru a face constructia competitiva pe piata.

Unul dintre avantajele mari ale sistemului nostru este faptul ca reusim sa obtinem rezistenta ceruta prin creere de elemente zabrelite foarte rezistente.  Tipul de profil folosit si inteligenta cu care se foloseste nodul ambutisat sunt avantaje in fata elementelor robuste, cu consum mare de material. Tehnologia avansata pe care o folosim ne permite sa realizam elemente complicate dar eficiente si ieftine in comparatie cu alte tehnologii.

In general tehnologiile bazate pe profile robuste permite proiectarea de elemente de rezistenta unei mai mari game de ingineri. Folosirea profilelor usoare necesita multa eperienta si un calcul foarte laborios pentru a face elemente atat de firave sa duca incarcari la fel de mari ca la celelalte. Unul dintre marile avantaje este greutatea proprie a materialului folosit. Materialele grele trebuie sa mai duca si incarcarile proprii. Ganditiva la o grinda de beton in comparatie cu un zabrelita din profile usoare. Mai intai betonul armat trebuie sa preia incarcarile proprii si apoi incarcarile cerute.

Proiectul tehnic de rezistenta se verifica (conform legii) de verificatorul MLPAT. Acesta este reprezentantul dumneavoastra, chiar daca exista o practica de a vi se inmana proiectul cu tot cu verificare MLPAT. Aceasta se face doar pentru usurinta obtinerii de catre dumneavoastra a documentatiilor tehnice de autorizare. Oricand nu santeti siguri de rezistenta constructiei, puteti cere ca verificarea sa se faca cu verificatorul dumneavoastra.