Marcajul CE – certificare facuta cu TÜV SÜD

Certificat ce da dreptul sa aplici marcajul CE facut cu TUV SUD

Marcajul CE auditat de TÜV SÜD este bine primit oriunde in lume.

Incepand cu 09 septembrie 2015, am implementat un sistem de management al productiei in fabrica in conformitate cu standardul European SR – EN 1090 -1,2/2008.

Aceasta inseamna ca incepand cu acest moment, producem si montam structuri (cu clasa de consecinta pana la EXC3) pentru orice tip de constructie, mai putin constructiile cu clasa de consecinta EXC4. Acestea sunt sali de spectacole, stadioane de fotbal, sau alte constructii asemanatoare cu caracteristica de baza, mari aglomerari umane. Asadar o plaja foarte larga in care putem imagina, produce si monta, orice structuri de rezistenta din tabla de otel zincat. Din acest moment structurile Rotarex, vor purta marcajul CE si se vor putea vinde oriunde in lume. Va spunem toate acestea si pentru ca unii dintre competitorii nostrii au produse necertificate si altii aplica marcajul CE fara sa intocmeasca documentatia obligatorie. Spre exemplu unul dintre competitorii nostri de la Cluj cu toate ca a obtinut certificarea CE , nu afiseaza pe site-ul firmei certificatul, ca sa nu fie obligat sa respecte normele de calitate impuse de standard. Astfel, vinde produse neconforme, tinand certificatul doar pentru cei din strainatate. Trebuie sa stiti ca o firma ce nu are alta certificare decat cea Europeana, este obligata sa produca in conformitate cu standardul si certificarea CE. Produsele puse pe piata in acest fel sunt neconforme si se poate dispune retragerea lor de pe piata.  De aceea cei care incearca sa fie competitorii nostri trebuie sa respecte standardele si normativele in vigoare. Dumneavoastra daca cumparati produse neconforme, va asigurati un risc foarte mare. Cereti tuturor sa va arate in conformitate cu ce produc. HG 622/2013 obliga orice firma producatooare sa se certifice. Pentru produsele la  care nu exista un standard armonizat la nivel european, se face o certificare voluntara si se emite certificat de calitate 3.1 si declaratie de conformitate 2.1. Pentru structuri metalice din profile subtiri de tabla zincata (pana la 4mm), standardul este EN 1090/2008. Toti cei ce produc asa ceva sunt obligati sa se certifice, sa aplice marcajul CE si sa elibereze declarata de performanta.

1 reply
  1. Marius Rotar says:

    Nu va lasati pacaliti de cei care nu au certificari. Legea impune obligativitatea de a fi certificat orice produs pus pe piata materialelor de constructii, inca din 2013.
    Nu va lasati pacaliti de cei ce au certificare pe profile. ea nu tine loc de certificare pe structura de rezistenta si nici nu ai voie in baza unui proiect sa faci structuri de rezistenta daca nu ai certificare.
    Prin certificare inveti regulile prin care sa asiguri un produs ce intruneste conditiile de calitate cerute de standard.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.