Servicii oferite de Unic Rotarex®

Oferim o gama completa de servicii incepand cu proiectarea structurilor, producerea si apoi montajul acestora. Pe langa serviciile principale, oferim servicii complementare cum ar fi consultanta pentru intelegerea tehnologiilor si asistenta la montaj pentru cei care au nevoie de sprijin concret, asistenta cu specilalisti pentru situatii delicate in care experienta noastra se impune.

Servicii - Unic Rotarex®

Proiectarea structurilor metaliceProiectare

Servicii de proiectare asistata pe calculator, cu respectarea normelor Eurocode 3 si legea nr.10/1995 privind calitatea în construcţii.

.

Proiectul de arhitectura

Certificatul de urbanism, nevoile si posibilitatile dumneavoastra sunt indicatorii care determina  forma si marimea constructiei.
Dupa ce ati primit certificatul de urbanism, un arhitect va interpreta certificatul de urbanism si va va spune ce puteti face din ceea ce v-ati propus.
Lista Arhitecti Parteneri Rotarex poate fi consultata pentru a identifica un arhitect ce activeaza in zona dumneavoastra si tine cont de specificitatea structurii Unic Rotarex®. Acesti arhitecti va vor face propuneri arhitectonice care tin cont de rezistenta specifica sistemului nostru.
Daca alegeti serviciile unui arhitect local, ar fi bine sa-i cereti sa se puna de acord cu noi. Sa convenim sectiunile dorite si sa atentionam in legatura cu particularitatile sistemului constructiv. Astfel puteti evita neplacerea de a proiecta de doua ori.

Proiectul tehnic de rezistenta

Dupa ce aveti un proiect de arhitectura agreat cu noi, intocmim prin inginerii proprii si firme colaboratoare, proiectul tehnic de rezistenta. Acesta tine cont de reglementarile legislatiei Eurocode3, legii constructiilor si calitatii, dar si incarcarile specifice zonei in care urmeaza sa construiti.
Proiectul tehnic se intocmeste prin intermediul nostru sau direct cu firmele de proiectare partenere. Noi primim de la dumneavoastra un exemplar original cu semnaturi de la inginerii care intocmesc si de la Verificatorul MLPAT.

Verificarea MLPAT

Legislatia impune verificare MLPAT pentru proiectele tehnice de rezistenta. Oferim servicii de obtinere a verificarii MLPAT, dar puteti sa o faceti dumneavoastra. Pentru cei ce doresc sa faca singuri verificarea MLPAT, punem la dispozitie note de calcul pentru intelegerea modului in care s-a facut calculul static.

Planurile de montaj sau detalii de executie.

Odata cu structura primiti in format tiparit, dar si electronic, planul de montaj care reprezinta detalii de executie. Planurile sunt simple si explicite, pe intelesul oricui.
Planul de montaj cuprinde memoriu tehnic, planse de detaliere elemente structurale si planuri de asamblare a elementelor structurale in structura de rezistenta.

Planul 3D

Pentru buna intelegere a montajului, punem la dispozitie programul de vizualizare 3D.
Pentru a va familiariza cu programul si a intelege cat de usor se poate identifica orice elment si pozitia lui in 3D, descarcati programul si instalati-l in calculatorul dumneavoastra. Descarcati apoi fisierul model si deschideti-l in programul 3D.
Tutorialul programului de vizualizare 3D   va arata cum sa mariti si micsorati constructia, eliminati elemente sau nivele si va garantam ca totul va deveni usor si clar.


 Productie

Oferim servicii cu una dintre cele mai performante linii de productie existente pe piata la aceasta ora.
Procesul de productie la Fabrica Unic Rotarex®, scurt filmulet edificator.

Producerea profilelor

Din fasie de tabla de otel zincat de de la Voestalpine Austria, producem profile „C” si „U’ cu operatiuni ce permit felurite imperecheri. Formarea, operatiunile de decupare si imprimarea cu coduri de montaj se face pe masina cu comanda numerica de ultima generatie. Pe fiecare profil in parte se imprima (pe o parte) codul de montaj si (pe cealalte parte) numarul de lot al tablei si numele producatorului. Aceasta inseamna ca oricand o sa stim cine raspunde pentru fiecare bucatica de profil.

Coletarea

Profilele se coleteaza in colete manipulabile, tinand cont de elementele structurale. Un element structural poate fi legat in unul sau mai multe colete.
Coletele se leaga cu benzi PVC sigilate prin lipire in asa fel incat sa poata fi manipulate si depozitate, fara sa se poata extrage elemente din colet. In acest fel livram colete sigilate care se predau la transportator si pot fi preluate de beneficiar de la acesta. Acesta operatiune se face pe baza listei de coletaj care la producator se listeaza automat dupa scanarea codurilor de bare de pe etichete.

Etichetarea

Pe fiecare colet in parte se lipeste o eticheta pe care se gasesc datele de identificare ale vanzatorului si cumparatorului. Informatii cu data fabricatiei, numarul coletului si numarul de legaturi cu care este sigilat coletul. Eticheta contine si un cod de bare care usureaza inventarierea si livrarea.

Preasamblarea in fabrica

La cererea clientului toate sau o parte dintre elementele structurale se pot preasambla in fabrica. Operatiunea este supravegheata in procesul de asigurare a calitatii. In raportul de productie se mentioneaza cine si cu ce suruburi (din ce lot) a montat fiecare element structural in parte. Preasamblarea se face cu suruburi autofiletante de la Grabber USA cele mai bune suruburi de acest fel ce se gasesc pe piata.

Depozitarea temporara

Coletele sau elementele structurale preasamblate se depoziteaza in locuri curate, uscate pana la livrare.


Montajul structurilor metaliceMontaj

Montajul elementelor structurale in structura de rezistenta a constructiei se face in santier pe placa de beton a fundatiei. Elementele se fixeaza intre ele cu suruburi autoforante introduse cu o masina de filetat in conformitate cu planul de montaj si proiectul tehnic. Pentru pozitiile elementelor la care nu este destul de clar proiectul 2D, se apeleaza la Planul 3D.

Montajul se face simplu cu o echipa de 4- 6 muncitori. Marea majoritate a elementelor sunt usoare, se pot manipula cu usurinta si fixa pe pozitii.

Prinderea pe placa de beton se face cu ancore conexpand conform planului.

Intre beton si talpa elementului structural se lipeste o banda de etansare racord din cauciuc.

Planurile sunt atat de explicite si elementele structurale atat de regulate incat se poate face montaj fara ustensile de masurat.

O sa obtinem o structura modulara, perfect aliniata pe toate planurile, in asa fel incat sa se poata placa usor cu elemente prefabricate.

Sculele necesare montajului sunt putine si ieftine. Astfel orice persoana cu minim de cunostinte tehnice poate monta singur daca face cursul de scolarizare.

Instructiuni de montaj punem la dispozitie pentru o mult mai clara intelegere a proiectului tehnic, planului de montaj si planului 3D, sortarea materialelor, citirea planurilor, specificitati ale sistemului precum si materialele folosite, perforari permise sau asocierea cu alte materiale. Cititi mai mult…


Transportul structurilor RotarexTransport

Intermediere transport

Oferim servicii de gasire transport in scopul livrarii structurilor. Transportul se poate face de catre noi sau de dumneavoastra, in functie de felul in care stabillim.

Conditia de livrare (conform INCOTERMS)

Se stabileste inca din faza de ofertare, in functie de cine face montajul. Daca facem noi montajul, conditia de livrare va fi DAP (livrat in santier). Daca faceti dumneavoastra montajul, conditia de livrare va fi FCA (incarcat in camion la poarta fabricii). In aceasta situatie putem intermedia gasirea unui transportator, dar comanda si plata o face cumparatorul.

In toate cazurile, transportul se va face cu camioane cu prelata decopertabile, adecvate comenzii sau in containere maritime. Mijlocul de transport trebuie sa fie curat si uscat, fara urme de substante care ar putea coroda structura pe timpul transportului.

Transportatorul trebuie sa aiba asigurare si sa prezinte CMR (scrisoare de caruta) la incarcare.

Livrarea

Livrarea structurilor Unic Rotarex® se face de obicei prin predare pe baza listei de coletaj catre transportator si de la transportator la cumparator. La incarcare se scaneaza coletele de pe lista de coletaj si la descarcare transportatorul preda coletele cumparatorului bifand pe lista de coletaj fiecare colet in parte.

Instructiuni generale

La finalul listei de coletaj gasiti instructiuni generale de incarcare, descarcare, manipulare, transport, depozitare, receptie si protectia muncii. Cititi mai mult…


servicii de consultantaConsultanta

Servicii de consultanta pentru intelegerea tehnologiilor Unic Rotarex®.

Telefonic

Primiti consultanta telefonica gratuita, de luni pana vineri intre orele 09.00 – 15.00 GMT +2, cu exceptia sarbatorilor legale, vacantei de vara si de iarna.

In scris

Puteti sa ne scrieti si sa ne puneti intrebari care sa va ajute sa va lamuriti in legatura cu tehnologiile noastre. Pe temele care nu sunt lamurite in site o sa vi se raspunda in scris (cu exceptia sarbatorilor legale, vacantei de vara si de iarna) sau o sa va sunam si sa va dam lamuririle necesare.

Puneti o intrebare in scris:


Asistenta la montajAsistenta

Asiguram servicii de asistenta, clientilor care au cumparat o structura de la noi si au neclaritati pe perioada montajului sau ulterior.

Un specialist in montarea structurilor Unic Rotarex® se poate deplasa la cerere la locatia constructiei si poate sa va semnaleze, greseli facute pe perioada montajului, sa va dea solutii de modificari dorite de dumneavoastra ce pot aduce atingere structurii de rezistenta sau sa constate si sa deea solutii de reparatii.

CERERE DE ASISTENTA LA MONTAJ

A fost de ajutor acest articol?