LISTA DE COLETAJ

Lista de coletaj pentru livrarea structurilor RotarexLista de coletaj expliciteaza si insoteste transportul structurilor Unic Rotarex® de la fabrica la locul de livrare sau montaj. Lista de coletaj este organizata pe doua coloane principale cu cate 9 coloane secundare pentru eventualitatea in care un element structural se va fractiona in mai multe colete datorita marimii acestuia.

Pe orizontala sunt trecute numele elementelor si a subgrupelor (nivelurilor), in asa fel incat intersectate cu coloanele formeaza casete in care se bifeaza cu X fiecare colet creat. Astfel o sa stim ca un element este format din unul sau mai multe colete cu acelasi nume diferentiate de numele coletului C1, C2, …C9.

Coloana principala din partea stanga reprezinta incarcarea in mijlocul de transport in cazul predarii catre transportator (delegat). Coloana din partea dreapta reprezinta descarcarea din mijlocul de transport, predarea de la transoprtator (delegat) catre Cumparator.

La incarcare, lista de coletaj se listeaza dupa ce Vanzatorul scaneaza cu mijloace electronice, codurile de bare de pe fiecare eticheta lipita pe colete. Fiecare colet este legat (sigilat) cu un numar de benzi PVC ce se regasesc pe fiecare eticheta. Legaturile sunt lipite prin fuziune la cald si sunt stranse in asa fel incat sa reziste si sa nu permita extragerea. Asta inseamna ca si transportatorul (delegatul) cat si cumparatorul trebuie sa verifice strangerea legaturilor.

Vanzatorul raspunde de lipsa elementelor structurale sau profilelor din elementul structural numai daca transportatorul (delegatul) cat si cumparatorul respecta procedura de receptie si verifica existenta si intactitatea fiecarui colet (prin bifare in caseta corespunzatooare din coloana principala din partea dreapta).

Lista de coletaj se semneaza la incarcare de catre cel care a intocmit-o, de gestionar  si minim unu sau doi alti reprezentanti ai vanzatorului, apoi de catre transportator sau delegat pentru primire. Dupa semnare se scaneaza si se expediaza (pe mail)  catre cumparator. Transportatorul (delegatul) preda cumparatorului fiecare colet in parte pe baza listei de coletaj. Cumparatorul  confrunta veridicitatea listei de coletaj cu exemplarul scanat (trimis de vanzator), dupa care bifeaza pe coloana principala din partea dreapta coletele primite. Daca se constata diferente intre predare si primire transportatorul (delegatul) va fi tras la raspundere. Daca se constata ca lista de coletaj nu contine toate elementele structurale ale structurii coletate va raspunde vanzatorul. O lucrare poate sa fie livrata cu una sau mai multe liste de coletaj.