Hale metalice cu structura usoara din tabla de otel zincat

Hale metalice dupa tehnologia Unic Rotarex®, prima incercare reusita de reducere a consumului de otel, dupa multi ani. Mii de ingineri au incercat fara succes sa scada consumul de otel pe metrul patrat de hala construita.

Cum a reusit Unic Rotarex® sa faca acest lucru?! Foarte simplu. Luam exemplu o hala cu deschidere libera de 15m (cele mai uzuale):

la sistemul cu structura principala din profile laminate si structura secundara cu ambutisate, consumul mediu este 45Kg/m²;

halele metalice cu structura din profile ambutisate la rece au ajuns la o medie de 38Kg/m²;

sistemul de hale metalice Unic Rotarex® consuma 27Kg/m².

Cititi mai mult…

Calculator pret hale metalice

Hale metalice cu structura usoara


Scurta demonstratie video a usurintei si vitezei de montaj a halelor metalice construite in sitemul Unic Rotarex®:


Click aici pentru a vedea un exemplu de model 3D pentru hala. Miscati cu mouse-ul, mariti si micsorati cu scroll-ul modelul 3D pe care puteti sa-l vedeti chiar si din interiorul halei, asa cum va arata structura dupa montaj. Fiecare proiect este insotit de acest model 3D care va ajuta sa vedeti, inca inainte de fabricatie, cum va arata structura halei dumneavoastra.

Principiul

Principiul construirii halelor metalice Unic Rotarex® Este principiul snopului de vreascuri, care puse impreuna reusesc sa fie mai puternice. Stiintific vorbim despre distributia eforturilor, folosind un profil cu sectiune mica si o amprenta de imbinare care muta rezistenta de la forfecare la presiune pe gaura. Rezultat, reducerea consumului si implicit a greutatii elementelor structurale.


Avantaje

Avantajele construirii halelor metalice usoare Unic Rotarex® Reducerea consumului inseamna mai putin otel folosit, mai putin timp pentu producerea structurilor si mai putina manopera de montaj. Vorbim in concluzie despre o reducere a costurilor, cea care ne intereseaza atat de mult pe toti.

Reducerea greutatii un alt mare avantaj al sistemului. Am redus greutatea proprie a elementelor structurale. Un element greu, trebuie mai intai sa reziste la greutatea proprie si apoi sa duca celelalte incarcari. Ati remarcat probabil ca la halele clasice un stalp se ridica cu macaraua si la sistemul nostru cu 3-4 persoane. Alta reducere de timp la montaj si de costuri cu manopera.

Eliminarea carcaselor de buloane care stim cu totii ca este operatiunea cu cel mai mare grad de atentie, amplasarea carcaselor de buloane pe care se fixeaza stalpii. O mica eroare si totul este compromis. Elementele prefabricate nu se mai potrivesc. O sa stam mult cu ele suspendate in macara si va trebui luata o decizie. Ori o improvizatie (nedorita). Ori refacerea (si mai complicata).

Sistemul de hale metalice Unic Rotarex® vine sa rezolve aceasta problema atat de spinoasa. Primii stalpi se fixeaza si apoi urmeaza celelalte elemente: distantiere si din nou stalpi. Aceasta operatiune se repeta consecutiv si in cel mai rau caz o sa prelungim hala cu cativa milimetri.

Stalpii se fixeaza cu conexpanduri si elementele dintre stalpi cu suruburi autoforante. Pentru cei ce se pricep la executie, aceasta inseamna o mare libertate si un mare avantaj.


Protectia la foc

Protectie la foc a halelor pe structura metalica Unic Rotarex® In functie de marime, locatie si destinatie, va exista o cerinta specifica de protectie la foc.

Solutiile de protectie recomandate de noi sunt:

panourile de vata bazaltica. Acestea asigura si protectia termica si sunt usor de fixat pe structura atat de deasa a tavanelor si peretilor.

placarea cu gipscarton sau alte materiale rezistente la foc. Aceasta solutie se recomanda mai ales pe pereti, dar si pe tavane pentru situatiile in care se doresete o finisare cu nivel estetic mai ridicat.
Cititi mai multe detalii despre protectia la foc a halelor Unic Rotarex®


Proiectare hale metalice

Proiectarea halelor cu structura metalicaProiectarea halelor se face numai de inginerii agreati Unic Rotarex®. Putem pune informatii la dispozitia altor ingineri dar exista riscuri pentru inceput. Cel putin cel de crestere a consumului (al pretului). Cu increzatorii suntem dispusi sa purtam discutii si sa incepem colaborari. De ce nu?!

Pentru a putea sa respectam certificarea avem nevoie de un proiect tehnic cu verificare MLPAT in baza caruia producem structurile.

Proiectul tehnic va respecta legislatia si normativele pentru locul in care se construieste.

Planul de montaj (detalii de executie) este simplu si explicit.

Punem la dispozitia clientilor fisierul si programul 3D. Acestea usureaza considerabil munca celor ce doresc sa monteze singuri.


Fabricatia

Fabricatia structurilor metalice usoareProfilele si operatiunile pe profile se executa cu masina CNC, tehnologie de ultima generatie, de precizie foarte mare.

Profilele se preasambleaza in elemente structurale in fabrica sau in santier cu suruburi autofiletante.

Materia prima este tabla zincata cu 275g/m². In general folosim tabla de la Voestalpine Austria, alt garant al calitatii produselor.


Calitate

Calitatea structurilor metalice usoareStructurile poarta marcajul CE, sunt etichetate si sunt insotite la livrare de documente de calitate:

declaratia de performanta;

certificat de calitate;

certificat de garantie.


Transport

Transportul structurilor metalice usoareAsiguram sau intermediem in numele dumneavoastra transportul. Puteti veni si cu solutia proprie de transport. Ramane deschis pentru fiecare client si situatie in parte.

Mijloacele de transport sunt de obicei camioane cu prelata, decopertabile, adecvate ca marime comenzii lansate de dumneavoastra. Incarcarea si descarcarea se poate face mecanizat si manual in functie de specificitatea comenzii.


Montaj

Montajul structurilor metalice usoareMontajul poate fi facut cu echipele noastre, sau ale partenerilor zonali, dar si de catre dumneavoastra. Daca sunteti din domeniu, este suficient sa cititi planurile si o sa stiti ce este de facut. Daca aveti inclinatii tehnice si doriti sa montati singuri, puteti participa la cursul nostru de formare profesionala. Astfel o sa dobanditi suficiente cunostinte pentru a putea monta dumneavoastra.


Fundatii

Fiecare locatie in parte are o structura specifica a solului, de aceea numai studiul geo poate sa ne spuna clar cum va arata fundatia halei dumneavoastra. O analiza comparativa arata ca si in cazul fundatiilor pentru hale metalice Unic Rotarex® se poate vorbi despre o usoara reducere a consumului de material.


Inchideri

Inchideri se fac la fel ca le celelate tipuri de hale metalice cu panouri sandwich sau cu tabla cutata. Atat pe acoperis cat si pe perete, structura se proiecteaza in functie de materialul solicitat de client pentru inchideri. Distantele dintre panelele suport vor fi diferite in functie de materialul ales.


Tamplaria

Usi, porti, ferestre, luminatoare sau trape de fum se practica in acelasi mod ca la celelalte tipuri de hale metalice. Bordarile se fac inca din proiectare, tinand cont de specificitatea fiecarui element de tamplarie ce urmeaza a fi montat, de fisa tehnica a acestuia.